Eğitim Sitesi

Dekonjestan Nedir? Dekonjestan Hakkında Kısaca Bilgi

Dekonjestan Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Dekonjestan:

Konjesyonu azaltan.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Diş Hijyen Uzmanı: Diş temizleyen, röntgen filmi çeken, ön muayeneleri yapan ve ağız sağlığı eğitimi veren eğitimli profesyonel kişi. (Türkiye'de böyle bir meslek dalı henüz yoktur.)

    Yer Tutucu: Bebek dişlerinin erken kaybı durumunda daimi dişin yerine gelmesi için aradaki boşluğu koruyan diş apareyleri.

    Diş Eti Çekilmesi: Diş eti çekilmesi (DÇ), diş eti kenarının travma, inflamasyon veya çeşitli anatomik faktörler nedeniyle mine-sement sınırına göre apikale doğru yer değiştirmesidir. Böylece tek veya birden çok dişin labial veya lingual/palatinal kök yüzeylerinin açığa çıkmasına neden olur.

    Kompozit Dolgular: Estetik dolgulardır. Dirençleri amalgamlardan oldukça düşüktür.sürekli gelişmekte olan kompozit dolgular gün geçtikçe daha dayanıklı hale getirilmektedir. Çürüğü temizlenmiş diş boşluğuna tabaka tabaka konulup, özel bir ışın cihazı ile ışık uygulanarak sertleştirilir. Avantajları renginin diş rengi ile aynı olması ve sertleşme süresi beklenmesine gerek olmamasıdır. Dezavantajları direncinin az olması ve pahalı olmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü