Eğitim Sitesi

Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes) Nedir? Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes) Hakkında Kısaca Bilgi

Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes):

Getirisi, ihracı sırasında sabitlenmeksizin önceden belirlenen başka değişkenlere bağlanan kıymetlerdir. Gerçekleşen enflasyona veya LIBOR gibi uluslararası faiz oranlarının, örneğin geçmiş 3 aylık ortalamasına endekslenen ihraçlar bu türe girmektedirler. Getiri (faiz) oranlarındaki belirsizliğin arttığı ve fiyat oluşumlarının güçleştiği ortamlarda, hem ihraç eden hem de yatırımı yapan kişi ve kuruluşlar açısından riski daha düşüktür. (Floating Rate Notes)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Piyasa Fiyatı: Sermaye piyasası aracının arz ve talebinin karşılaşması sonucu oluşan fiyatıdır.

    Uluslararası Yatırım Pozisyonu: Uluslararası yatırım pozisyonu, bir ekonomideki yerleşik kişilerin yurt dışı yerleşik kişilerden olan finansal alacakları ile rezerv varlık olarak tutulan altın şeklindeki finansal varlıklarının ve yerleşiklerin yurt dışı yerleşik kişilere olan finansal yükümlülüklerinin belirli bir tarihteki stok değerini gösteren istatistiktir. (International Investment Position)

    Maliye Politikası: Hükümetlerin tam istihdamı ve enflasyonsuz ekonomiyi başarmak amacıyla harcama ve vergi toplama konularında verdiği kararlar.

    Vergiyi Doğuran Olay: Vergi alacağı vergi yasalarının vergiyi bağladıkları olayın vukuu veya hukuki durumun oluşumu ile doğar. Vergi alacağı mükellef bakımından vergi borcunu oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü