Eğitim Sitesi

Database Veri tabanı Nedir? Database Veri tabanı Hakkında Kısaca Bilgi

Database Veri tabanı Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Database Veri tabanı:

Bir bilgisayar sistemi içinde saklı ve erişilebilir verilerin tümü. Bunlar değişik kullanıcıların aynı bilgilere erişebilmesi ve gereksiz tekrar ve fazlalıkları önlemek amacıyla büyük bir kütük şeklinde hazırlanabilir. Bu düzen veri saklama alanında daha az yer kapladığı gibi erişim süresini de hızlandırır. İzni olmayan kişilerin kullanmasını ve başkalarına ait verilerle karışımı veya bunların bozulmasını önlemek için bu kütüğe parolalar ve kullanıcı alanları konulabilir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Port Tarama: Bir bilgisayar üzerindeki portların, o bilgisayarda hangi ağ servislerinin çalıştığının hızlıca anlaşılması için teker teker yanıt verip vermediğinin kontrol edilmesidir. Bu işlem otomatik yazılımlar sayesinde kısa sürede gerçekleştirilebilmektedir. Tarama işlemi sonucu saldırgan bilgisayarda hangi açıklıkları kullanabileceği hakkında bilgi sahibi olur.

    TIFF (Tag Image File Format): Taranmış imgelerin dijitaleştirilmiş versiyonlarını nakletmek için kullanılan format.Basit arama formatıyla posta listeleri, Usenet, haber grupları, bilgisayar üretim firmaları ve FTP siteleri üzerinde arama yapmanıza olanak sağlar.

    CD-Bridge: En yaygın kullanımında olan CD-ROM formatı ile yeni gelmesine rağmen hızla yaygınlaşan CD-I formatlarının bir anlamıyla bileşiminden çıkan bir formattır. Bu formatta kayıt yapılan disk hem CD-I okuyucuda hem de CD-ROM okuyucuda kullanılabilmektedir. Daha fazla, yazılım üreticilerinin yeni gelişen pazarlara CD-ROM ürünlerini aktarmaları için geliştirilmiştir.Özel bir okuyucusu yoktur.

    Input Form: Bir iş yönetimi grafiği programında kullanıcının programa data vermek ve bir tablo ortaya çıkarmak amacıyla cevaplandırması gereken sorunlar gurubu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü