Eğitim Sitesi

Dalga boyu Nedir? Dalga boyu Hakkında Kısaca Bilgi

Dalga boyu Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Dalga boyu:

Elektromanyetik spektrumda yer alan ardışık iki dalganın tepe noktaları arasındaki uzaklık.

 

Fizik Terimi Olarak Dalga Boyu:

Periyodik bir dalganın tekrarlanan en kısa uzunluğudur. Bu dalganın bir tepesinden diye tepesine olan uzaklıktır. Ard arda gelen iki çukur ya da iki tepe arasındaki uzaklık.

 

Kimya Terimi Olarak Dalga Boyu:

1-Birbirini takip eden iki dalga tepesi yada çukuru arasındaki uzaklık.

2-Ardışık iki dalganın tepe noktaları arasındaki uzaklık.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Embriyo: 1. Bir organizmanın gelişmesinin erken evresinde yumurtanın döllenmesinden sonra, oluşan canlı taslağı. 2. Bir organizmanın gelişmesinin ilk evresi, döllenmiş olan bir yumurtanın gelişim ürünüdür. 3. Tohum, yumurta ya da rahim gibi koruyucu bir yapı içerisinde yer alan, genç bir hayvan ya da bitki sporofiti. 4. Yumurtadan meydana gelen, yumurta zarı, yumurta kabuğu ile korunan ya da vücudun içinde bulunan ve gelişmenin erken evrelerinde olan genç organizma.

    Antropojen: Doğal bitki örtüsünün insanların çeşitli etkinlikleri sonunda özelliklerini yitirmesiyle ortaya çıkan yeni bitki örtüsü.

    Hava Kirliliği: İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.

    Androdioik: Bazı bitkiler erkek çiçekli ve bazılarının erdişi çiçekli olması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü