Eğitim Sitesi

Cranio Sacral Terapi Nedir? Cranio Sacral Terapi Hakkında Kısaca Bilgi

Cranio Sacral Terapi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Cranio Sacral Terapi:

Elle ile yapılan hafif manipülasyon masajıdır. Çok sayıda sağlıkçı tarafından kullanılır. Özellikle fizik tedavi ve masaj uzmanları tarafından çok fazla tercih edilir. Bu masaj genellikle baş, omurilik ve kalça kemikleri üzerinde kullanılır. Baş ağrısı, boyun ve sırt ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. Cranio Sacral Terapisi uygulayan masaj terapistleri beyin omurilik sıvısını hedefler ve beyin ile omur bağını herhangi bir soruna karşı korumayı hedefler.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Ülser: 1- Yara, sindirim sistemi yarası. Geniş anlamıyla deri ya da mukoza altı dokuları meydanda bırakan kronik yaralardır. 2- Deri ya da mukoza üzerinde gelişerek altındaki dokularıda etkileyen açık yara.

    Kemoterapi: Kanserin ilaçlarla tedavisi. Genellikle birden fazla sayıda ilaç birlikte kullanılır. İlaçlar ağızdan veya serumla damardan verilir. Genelde bu ilaçlardan kötü hücrelerin yanında vücudün normal hücreleri de etkilendiğinden tedavinin aralıklı olarak (örneğin 4-6 haftada bir) uygulanması kuraldır. Yüksek doz kemoterapi dendiğinde daha çok kanser hücresi öldürebilmek amacıyla ilaçların normal (sağlıklı) kemik iliği kök hücrelerini de yok edebilecek derecede yüksek dozlarda kullanılması anlaşılır. Hastaları kemik iliği yetersizliğinden kurtarabilmek için böylesine yoğun bir kemoterapinin ardından mutlaka kök hücre nakli yapılmalıdır.

    Kalsifikasyon: Kireç taşı durumuna dönüşüm.

    Saprofit: Hastalık yapma yeteneği olmayan enfeksiyon etkenlerine saprofit denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü