Eğitim Sitesi

Corian Nedir? Corian Hakkında Kısaca Bilgi

Corian Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Corian:

Corian eşsiz doğal mineraller (Alüminyum Hidroksit) ile yüksek performanslı akrilik (Metil Metakrilat) bileşiminden elde edilen mutfak tezgahlarından banyo tezgahlarına, mobilyadan ışıklandırmaya kadar pek çok ev içi uygulamalarında kullanılan çok yönlü dekoratif bir yüzey malzemesidir. 76cm x 3680cm boyutlarında standart plakalar halinde üretilir. Bu plakalar yetkili imalatçılar tarafından mamul hale getirilir. Corian® evlerde mutfak ve banyo tezgahı, küvet ve duş duvar kaplaması, eviye ve lavabo olarak; laboratuar, banka, otel, havalimanı, restoran ve hastanelerde ise banko ve diğer uygulamalar için en iyi materyal olarak kabul edilmektedir. Diğer tipik uygulamalar içinde masa üstü, servis bankosu, tuvalet bölücüleri, pencere denizliği, kapı eşiği, raf, süpürgelik, asansör içi, salata barı vs. sayılabilir. Corian® zarafetiyle birlikte üstün performansa sahiptir. Laminat, polyester esaslı ürünler, mermer, granit, seramik gibi bilinen malzemelerin dezavantajlarını göstermez. Corian® ince bir kaplama malzemesi değil masiftir. Sert ve gözeneksiz yüzeyi leke tutmaz, alışılmışın dışında dayanıklı ve günlük temizleme malzemeleriyle bakım kolaylığı vardır. Materyal, masif olduğu için renk ve dokusu bütün yüzey boyunca olduğu gibi materyalin derinliğinde de aynı şekilde devam eder. Kesik, çizik ve sigara yanığı gibi hasarlar kolayca giderilebilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Baba: Asma makaslarda üzerine oturan aşığın yükünü yanlamalarla gergiye ileten, gerginin asıldığı ve çekmeye çalışan makas elemanıdır. Babanın kesiti kare ya da kareye yakın dikdörtgen olabilir.

    Esneklik: Fleksibilite. Bir cismin, üzerindeki yükün kaldırılmasıyla ilk durumuna dönmesi özeliği; esnek olma hali elastiklik, elastisite.

    Bölücü Kemer: Orta sahını yan sahından ayıran kemer.

    Şirvan: Çatı arasında bulunan basık oda.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü