Eğitim Sitesi

Click-Tracking Nedir? Click-Tracking Hakkında Kısaca Bilgi

Click-Tracking Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Click-Tracking:

Gelen ve giden linkleri takip etmek için script kullanımıdır.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Sandbox: Google'ın, özellikle yeni açılmış ve yanlış backlink sistemiyle hareket eden web sitelerinin yukarı sıralarda görünmesini engellemek için çıkardığı filtreleme sistemi. Sandbox filtresine giren web siteleri en önemli anahtar kelimelerinde bile ilk sayfalarda çıkamazlar. Bu durum 3 ay ile 6 ay arası sürebilir.

    White-Hat SEO: Black-hat SEO'ya karşı temiz, düzenli, mantıklı, web'e katkı sağlayan, uzun vadeli ve Google'ın algoritmasına uygun SEO uygulama tekniğidir. Bu tür SEO her zaman için kalıcı ve doğru sonuçlar getirir.

    Adsense: Google'ın webmasterlara sunduğu bir reklam sistemidir. Web sitesi sahiplerinin sitelerinde, Google'a reklam verenlere ait reklamları göstermesiyle para kazandığı sistemdir. Genelde sayfa içeriğine göre reklam görüntülenir. Ücretler tıklama karşılığı (bk. PPC) hesaplanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü