Eğitim Sitesi

Cizvit Nedir? Cizvit Hakkında Kısaca Bilgi

Cizvit Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Cizvit:

1-Hristiyanlıkta XVI. yüzyılda ortaya çıkmış, "İsa Derneği"de denilen bir tarikattır.

2-Reform hareketlerinden sonra Katolik mezhebini korumak ve yaymak için kurulan Hıristiyan dinî tarikatı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Lağımcı Ocağı: Osmanlı Devleti ordusunun Kapıkulu yayaları sınıfından teknik bir askeri birliktir. Kuşatma savaşlarında kale duvarlarında gedikler açmak amacıyla tüneller (lağım) kazmak, kazılan bu tünellere patlayıcı maddeler yerleştirmek bu askeri birliğin göreviydi. Bu günkü İstihkam birliklerinin yaptığı pek çok işi üstlenmişlerdi.

    Dünyanın Yedi Harikası: Güzelliği ve görkemiyle insanlarda hayranlık uyandıran İlkçağ yapıtlarıdır. 1. Rodos Heykeli, 2. Babil'in Asma Bahçeleri, 3. Zeus Heykeli, 4. Mısır Piramitleri, 5. Kral Mozolos'un Mezarı, 6. Artemis(Diana) Tapınağı, 7. İskenderiye Feneri.

    Zaman: Yaşanılan hayatın, yapılan hareketin ölçüsüdür. Hayatın içinde geçen süredir. Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süreye zaman denir. Zaman içerisinde yaşanılan gelişmelerin büyük dilimlerden küçüğe doğru (yıl, ay, gün, saat) bölünmesi takvimlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır.

    Piskopos: Katoliklerde papazlığın en yüksek aşamasına ulaşmış olan, belli bir bölgenin din işlerini yürüten papazlara verilen san.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü