Eğitim Sitesi

çevrebilim Nedir? çevrebilim Hakkında Kısaca Bilgi

çevrebilim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak çevrebilim:

Dünyada bulunan canlı varlıkların ısı, ışın, yel gibi doğa koşullarına uymada karşılaştıkları sorunlar ile bitki, hayvan ve insanların fiziksel ve doğal çevreyle olan karşılıklı ilişkilerini inceleyen bilim.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bitirme Sınavı: Belli öğretim basamaklarında bulunan okulları bitirme durumunda olan öğrencilerin, bir diploma ya da derece almak için girdikleri sınav.

    Öğrenci: 1. Öğrenim görmek amacıyla herhangi bir öğretim kurumunda eğitim gören kimse. 2. Bir öğretmenin gözetimi ve yol göstericiliği altında belli bir konu üzerinde çalışan kimse.

    Çocuğa Dönük Eğitim: Çocuğun özellikle kitaplardan ve kuramsal derslerden bilgi edinerek yetişmesi yerine, gerçek ve kişisel yaşantılar kazanmasını öngören, bunun için de okul çalışmalarında öğrencinin kendi kendini yönetmesine, işbirliğine, kişisel girişim ve yaratıcılığa, liderliğe, program ve planlarda esnekliğe ağırlık veren eğitim.

    Büyüme: 1. Boyun uzaması, kilonun artması gibi organizmada gözlenen niceliksel yapı değişiklikleri. 2. Çocukta ve gençte daha olgun bir evreye ya da evrelere erişmek üzere oluşan bedensel, duygusal, zihinsel vb. değişme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü