Eğitim Sitesi

Çevre Sağlığı Nedir? Çevre Sağlığı Hakkında Kısaca Bilgi

Çevre Sağlığı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Çevre Sağlığı:

İnsan sağlığının çevredeki fiziki, kimyevi, biyolojik, sosyal ve psiko — sosyal faktörlerle tespit edilen yaşam kalitesi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Meclis Üyesi: Bkz. Belediye Meclis Üyesi.

    Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED): Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ya da olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalar.

    Düzenleme Ortaklık Payı: Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami, karakol yerleri ve ilgili tesisler için kullanılmak üzere, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında düzenlemeye tâbi tutulan arazi ve arsaların, düzenlemeden önceki yüzölçümlerinden düşülebilen miktar ve(ya) zorunlu hallerde malikin muvafakati ile tespit edilen karşılığı bedeli.

    Grev Oylaması: Grev ilanının yapıldığı tarihte, ilgili işyerinde çaışan işçilerin grevin yapılıp yapılmaması konusunda yaptıkları oylama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü