Eğitim Sitesi

Çevre Kalite Hedefi Nedir? Çevre Kalite Hedefi Hakkında Kısaca Bilgi

Çevre Kalite Hedefi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Çevre Kalite Hedefi:

Çevrenin belirli bir boyutu için amaçlanan kalite düzeyinin ortaya konması. Bu düzey ulaşılır olmayabilir ve nicelik olarak ifade edilebilir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Plan: Bir yerin kuşbakışı görünümünün belli bir oranda küçültülerek düzleme aktarılmasıdır. Plan bir tür büyük ölçekli haritadır. Ölçeği 1/20.000'e kadar olan çizimlerdir.

    Rüzgar: 1- Atmosferdeki havanın Dünya yüzeyine yakın, yüksek basınçtan alçak basınca doğru kendiliğinden oluşan ve genelde yatay hareketleridir. 2- Hava kütlelerinin yatay yöndeki hareketlerine rüzgar denir.

    Enlem: 1- Dünya üzerindeki herhangi bir noktanın başlangıç paraleli olan Ekvator'a uzaklığının açısal değeridir. Q açısı, D noktasının Ekvator'a olan uzaklığının açı cinsinden değeridir ve D noktasının enlem derecesini verir. Örnek : Q açısının değeri 45 ° ise, D noktasının enlem derecesi 45° dir. 2- Dünya üzerinde her hangi bir noktanın ekvatora olan uzaklığının açı cinsinden değerine Enlem denir. Derece, dakika ve saniye olarak ifade edilir.

    Tabiat Anıtı: Milli park esasları dahilinde korunan tabiat parçalarıdır. Türkiye'de 2014 yılı itibari ile 107 adet tabiat anıtı tescillenmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü