Eğitim Sitesi

Çevre Değerlendirmesi Nedir? Çevre Değerlendirmesi Hakkında Kısaca Bilgi

Çevre Değerlendirmesi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Çevre Değerlendirmesi:

Bir eylemin ya da projenin çevre bakımından yararlı olup olmadığını ve çevre- sel etki raporunun hazırlanması gerekip gerekmediğini belirlemek amacıyla yapılan inceleme.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Heyelân: 1- Bünyesine su alarak kayganlaşan toprak, taş ve tabakaların dengede kalamayıp yamaç aşağı kayması. 2- Doğal kaya, zemin, yapay dolgu ve bunların karışımından oluşan malzemelerin, bir yamaç boyunca aşağıya ve dışa doğru hareketi.

    Radon Gazı: Çeşitli enerji biçimlerini elektriksel enerjiye dönüştüren cihazlardır.

    Tüf: Volkan bacasından çıkan çakıl, kum, kül gibi irili ufaklı volkanik malzemenin tümüne birden verilen ad.

    Yıllık hareket: Dünya'nın, Güneş etrafında dönerken izlediği yola yörünge denir. Dünya yörüngesinde 1 turluk dönüş hareketini 365 gün 6 saatte tamamlar. Bu süreye 1 yıl, harekete ise yıllık hareket denir. Dünya'nın yörüngesi elips şeklindedir. Yörünge şeklinin elips olması deneni ile Dünya, yıllık hareket sırasında Günöte (Aphel) ve Günberi (Perihel) konumlarına gelir. Dünyanın Yörüngesinin Elips Şeklinde Olmasının Sonuçları: 1.Dünya'nın yörüngesindeki hızı yıl boyu değişir. 2.Dünya'nın Güneş'e olan uzaklığı yıl boyu değişir. 3.Şubat ayı 28 gün sürer. 4.Kuzey Yarım Küre'de sonbahar ekinoksu (23 eylül) 2 gün gecikme ile yaşanır. 5.Mevsim süreleri birbirine eşit değildir. 6.Gündüz süresinin gece süresinden uzun olduğu günlerin sayısı Kuzey Yarım Küre'de, Güney Yarım Küre'den fazladır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü