Eğitim Sitesi

Çelik Hadde Mamulleri Nedir? Çelik Hadde Mamulleri Hakkında Kısaca Bilgi

Çelik Hadde Mamulleri Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çelik Hadde Mamulleri:

Çelik kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri dört kısma ayrılır: profiller, lamalar, levhalar, diğer gereçler.

Profiller: Profiller standartlarda belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir.

Lamalar: Dikdörtgen kesitli çeliklerdir.

Levhalar: Düz, silindirik ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı düz levhalardır.Kalınlıkları 0.45 - 6 mm arasında olan düz levhalara saç denir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Jardiniyer: Çiçek yerleştirilen veya konulan bir sandığı taşıyan süslü bir mobilya.

    Birim Fiyat Tarifleri: Birim fiyat listesinde verilen imalatlarda her poz numarasına göre kullanılan malzeme miktarları, yapım tarzı ve sırası uygulama şartları ve kapsamı ile birim fiyat ödemesine nelerin dahil olup olmadığı ve her imalatın ölçü tarzının açıklandığı senelik olarak basılan kitap.

    Harç: Kargir duvarlar ile iç ve dış sıvaların yapımında kullanılan ve mineral esaslı bir bağlayıcı, harç kumu, su ve gerektiğinde ilave edilen katkı maddelerinin uygun oranlardaki karışımları ile oluşturulan bir yapı malzemesi.

    Sedef: Midye ve istiridye gibi hayvanların, süs eşyası yapmak için kullanılan, beyaz, parlak ve renkser kabuğu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü