Eğitim Sitesi

ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) Nedir? ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) Hakkında Kısaca Bilgi

ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi):

GAP projesi kapsamında Güney Doğu Anadolu'daki illerde kurulmuştur amacı kız ve kadınlara kurslar açarak onlara meslek edindirmektir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Engizisyon: Orta çağda Katoliklerde katı din inanışlarına karşı gelenleri cezalandırmak için kurulan kilise mahkemelerinin adı. NOT: Kilisenin aforoz (dinden çıkarma) yetkisi vardı. Ayrıca enterdi (Papa'nın kralıyla birlikte bir ülkeyi aforoz etmesi, ülkedeki tüm kiliseleri kapatması) yetkisi vardı.

    Dirlik: Yaptıkları hizmet karşılığında devlet görevlilerine ve savaşlarda yararlılık gösteren askerlere tahsis edilen gelir kaynaklarına dirlik adı verilir.

    Pankuş: Hitit devletinde kanun yapılan, kanun koyan, yönetiminde herkesin eşit haklara sahip olduğu ve her insanın özgürce fikirlerini dile getirebildiği bir meclis.

    Pasinler Savaşı(1048): Selçuklu akınlarını durdurmak isteyen Bizans devleti Anadolu'ya bir ordu gönderdi. İki ordu Erzurum yakınlarındaki Pasinler ovasında karşı karşıya gelir. - Bizans ordusu ağır bir yenilgiye uğratılır. - Türklerin Anadolu içlerine girmeleri kolaylaşmıştır. - Selçukluların Anadolu üzerine yaptıkları akınlar hız kazanmıştır. Selçuklularla Bizanslılar arasında yapılan ilk önemli ve büyük savaştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü