Eğitim Sitesi

Cahiliye Nedir? Cahiliye Hakkında Kısaca Bilgi

Cahiliye Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Cahiliye:

Cahiliye, Kur'an-ı Kerim inip İslamiyet yayılmadan önceki Arapların tutum ve davranışları için kullanılan bir kavramdır. Cahiliye - adı üzerinde - cahillik, kabalık, görgüsüzlük demektir. Bu kavram İslam'a uymayan her türlü inanç, söz ve davranışı ifade eder. Cahilliğin moda olduğu, cehaletin ortalığı kasıp kavurduğu, İslam'dan önceki döneme Cahiliye Devri denir. Bu devirde insanlar o kadar cahillerdi ki kendi elleriyle taştan, tahtadan putlar yapıp onlara taparlardı.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Cahiliye:

Araplarda Müslümanlıktan önceki çağ.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Âdet: 1- Topluluk içinde eskiden beri uyulan kural, töre, görenek. 2- Teamül, herkesçe iyi olarak kabul edilen ve daima halk tarafından tekrarlanan genel ve hukukî davranışlar.

    Köle: 1- Savaşta tutsak alınan yabancı ülkelerden zorla kaçırılıp özgürlükten mahrum bırakılan veya başkasından satın alınan erkek, kul, esir. 2- Birinin emri altında bulunan, özgür olmayan kimse.

    Zünnar: 1. Kuşak, kemer. 2. Hristiyan papazların bellerine bağladıkları kıldan, kaba, kalın ve ucunda haç bulunan kuşak. 3. Yahudi, Mecusi, Hristiyan gibi zimmîlerin bellerine bağladıkları ve kendilerinin zimmî olduklarını gösteren kemer. 4. Yahudilerin, alınlarının iki yanlarına uzattıkları saç buketi.

    Mevzu Hadis: Peygamber Efendimiz(s.a.v.)!in ağzındanmış gibi uydurulan gerçek olmayan sözlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü