Eğitim Sitesi

B&W (Black and White) Nedir? B&W (Black and White) Hakkında Kısaca Bilgi

B&W (Black and White) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak B&W (Black and White):

"Black and White" olan açılımı siyah beyaz çekimi ifade eder.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Zanaat: Daha çok teknik yeteneğe ve el ustalığına dayanan üretim biçimi.

    SD/SDHC (Secure Digital/High Capacity): En yaygın kullanılan bellek kartı biçimidir. Birçok dizüstü bilgisayarda bu kartı doğrudan bağlayabileceğiniz bir okuyucu bulunmaktadır. Son yıllarda SDHC adı verilen yeni bir standart ortaya çıkmıştır. 2 GB'ın üzerinde depolama alanı sağlayan SD kartlar bu standarda uymaktadır. miniSD gibi çok fazla kullanılmayan ve microSD gibi neredeyse telefonların standart kart biçimi olan türevleri de vardır. Bu kartlar temelde aynı olmakla birlikte biçim olarak farklıdır.

    Kromojen (Renkli madde içeren): Renkli negatif filmlerin büyük çoğunluğu ve bazı siyah beyaz filmlerde görüntünün renkli maddeciklerle oluştuğu film türüdür. C-41 veya diğer markaların eşdeğer kimyasallarıyla banyo edilir.

    Hayalet Çemberler: Görüntü üzerindeki ya da çevresindeki ışık kaynaklarının ya da kuvvetli yansımaların doğrudan objektife girmeleri durumunda, görüntü üzerinde oluşmasına neden oldukları ışık halkaları; bu halkalar küçüklerse görüntünün seçilirliğini etkilemezler, ancak belirli bir büyüklüğü geçtikten sonra fotoğrafta seçilirlik kaybına neden olurlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü