Eğitim Sitesi

Büzgü Dağıtma Dikişi (Easestitch) Nedir? Büzgü Dağıtma Dikişi (Easestitch) Hakkında Kısaca Bilgi

Büzgü Dağıtma Dikişi (Easestitch) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Büzgü Dağıtma Dikişi (Easestitch):

Tek veya çift sıra halinde, çentikler arasındaki mesafenin, bir dikiş yeri kenarında, diğerinden daha fazla olduğu yerde fazlalığı dağıtmak için kullanılan uzun makine dikişidir.

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Pervaz: 1. Giysilerin yaka, kol, etek vb. yerlerine veya kumaştan yapılmış diğer eşyaların kenarlarına geçirilmiş, dar, uzun parça. Bu parça dolgun durması için telalanabilir. Şekilli bir giysi kenarında, pervaz aynı şekilde kesilir, makine dikişi ile giysi parçasına tutturulur, tersine katlanır, sonra rahat bir tamamlama için astara veya kumaşa düz olarak elde dikilir. (Far.) pervez 2. Giysilerin yaka kol ,etek gibi yerlerine ya da kumaştan yapılmış diğer eşyaların kenarlarına geçirilmiş dar uzun parçaya denir.

    Kompleks Fransız Eğrisi (Complex French Curve): Fransız eğrisine benzer ancak kalıp parçalarında düz kenarları ölçmede kullanılan ölçme aleti. Aynı zamanda düğme iliği kılavuzları ve dikiş payı izleri de var.

    Dikiş Payı (Hem Allowance): Bir kıvrım yeri oluşturmak için alta kıvrılma payı verilen kumaş miktarı. Dikiş payının derinliği giysi parçasının tarzına ve işlevine bağlı olarak değişebilir.

    Ekstrafor (Heading): Bir lastik kılıfı veya bir perdenin üst kısmındaki kumaş kıvrımıdır. Aynı zamanda, büzülmüş bir fırfırın üzerindeki dar kenarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü