Eğitim Sitesi

Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN) Nedir? Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN) Hakkında Kısaca Bilgi

Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN):

İletim Şebekesi üzerindeki, elektrik enerjisinin bir müşteriye toptan olarak sağladığı ve toptan olarak ölçümlendiği nokta. Aksi belirtilmediği sürece, buradaki Kullanıcı bir İHS, ya da Doğrudan Bağlı Müşteri olarak anlaşılmalıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    (Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current): Normal işletme şartlarında potansiyelleri farklı olan gerilimli iletkenler arasında ihmal edilebilir empedanslı arıza sonucu meydana gelen akımdır.

    Kapasitör: Elektrik devrelerinde Ic akımını küçültmek veya büyütmek için kullanılan kondansatör gruplarıdır. Paralel bağlanınca Ic artar. Seri bağlanınca Ic akımı küçülür. Diğer bir ifade ile devrelerin kapasitif yük etkisini azaltır veya çoğaltır.

    Nominal Güç (Nominal Kapasite): Bir tesisin sürekli çalışma rejiminde öngörülen ve boyutlandırıldığı azami güçtür; bu değer tesisin plakasına, fabrika kontrol protokoluna ya da sipariş spesifikasyonlarına (şartnamelerine) kaydedilir.

    Nükleer Reaktör: Kendi kendini besleyen zincirleme nükleer fisyon reaksiyonunu sürdürülebilen ve yöneltebilen donanımdır. Bu terim bazen, nükleer fisyon reaksiyonunun üretilip yönetildiği donanımlar için de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü