Eğitim Sitesi

Bunalım Nedir? Bunalım Hakkında Kısaca Bilgi

Bunalım Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bunalım:

Genel ekonomik faaliyette yoğunluk ve/veya süre açısından görülen çok büyük gerileme.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Bunalım:

Bir hastalıkta iyileşme veya ölümle sonuçlanan, birdenbire olan fizyolojik değişiklik, kriz.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Limit Fiyatlı Emirler: Fiyat ve Miktarın girildiği emirlerdir. İşlem kısmen veya tamamen olmazsa, gerçekleşmeyen kısım sistemde pasif olarak görünür.

    Para Politikası Kurulu: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (Monetary Policy Committee): Fiyat istikrarını sağlamak amacıyla para politikası ilke ve stratejilerinin ve bu stratejiler çerçevesinde Hükümet ile birlikte enflasyon hedefinin belirlemesi, Türk Lirasının iç ve dış değerini korumak için gerekli tedbirlerin alınması ve yabancı paralar ile altın karşısındaki muadeletini tesbit etmeye yönelik kur rejiminin, yine Hükümet ile birlikte belirlenmesi ile görevli ve yetkili olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde oluşturulmuş bir kuruldur. Para Politikası Kurulu, Başkan (Guvernör)ın başkanlığı altında, Başkan (Guvernör) Yardımcıları, Banka Meclisince üyeleri arasından seçilecek bir üye ve Başkan (Guvernör)ın önerisi üzerine müşterek kararla atanacak bir üyeden oluşur. Hazine Müsteşarı veya belirleyeceği Müsteşar Yardımcısı toplantılara oy hakkı olmaksızın katılabilir.

    Alış Fiyatı: 1-Bir para birimi için alım yapılabilmesi amacıyla sunulan fiyat. 2-Piyasa yapıcısı olmayan kurumların bir dövizi o anda satabileceği fiyattır.

    Yetki Belgesi: Sermaye Piyasası Kurulu tarafından aracı kuruluşlara verilen ve icra edecekleri sermaye piyasası faaliyetini gösteren belgeye denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü