Eğitim Sitesi

Budizm Nedir? Budizm Hakkında Kısaca Bilgi

Budizm Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Budizm:

Brahmanizm'den sonra Hindistan'da ortaya çıkan inanıştır. Bir din olmaktan çok ahlak kurallarını kapsamaktadır.Bu inanışa göre, yaşam elem ve acı demektir. Nedeni ise, insanların ihtiraslı olmalarıdır. İnsanların acılardan kurtulabilmesi için, Nirvana'ya (sonsuz huzur) ulaşması gereklidir. Bu da ancak yaşamın her alanında doğrulukla olasıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bazilika: 1.Kral sarayı. 2.Ortadakiler yüksek, yanlardakiler daha çok alçakolmak üzere içi iki sıra sütunlu, üç salona ayrılmış, dikdörtgen biçiminde kilise.

    Kurultay-Kengeş: İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde Devlet, Kağan ailesinin malı olarak kabul edilmekle birlikte, devlet işleri, "Kurultay" veya "Kengeş" olarak adlandırılan danışma meclisi aracılığıyla yürütülmüş; çeşitli sosyal, askerî, siyasî ve dinî konular bu Kurultaylarda görüşülüp, karara bağlanmıştır.

    Panteizm: Doğatanrıcılık. Bir bütün olarak kavranan evrenin Tanrı ile özdeş olduğu ve evrende açığa çıkan bileşik töz, güçler ve yasalar dışındaTanrı olmadığı öğretisi.

    Siyasal Birlik: Bir ülkede birden fazla siyasi güç odağı varsa siyasal birlik yoktur. Bu güçlerden biri diğerini egemenliği altına alırsa, siyasal parçalanmışlık yerini siyasal birliğe bırakır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü