Eğitim Sitesi

Broadcast Nedir? Broadcast Hakkında Kısaca Bilgi

Broadcast Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Broadcast:

Radyo ve TV yayınları (Yayın kalitesi).

 

Uydu Terimi Olarak Broadcast:

Yayın, bir çok kullanıcı tarafından alınabilen tek bir kaynaktan yayımlanan iletim sinyali. En yaygın örneği, Televizyon sinyalleri.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Micro Code: Mikro Kod.Merkez işlem veya kontrol birimindeki PROM veya RAM yongaları (chip) üzerinde bulunan çeviri dili tipinde bir sabit program. Bu program CPU komutunun (veya kontrol birimi fonksiyonunun) alt elemanları olan bir dizi yordamlardan oluşur. Örneğin, bir bilgisayar komutunun kodu kontrol birimi tarafından o şekilde çözülür ki her komut, kendini uygulayacak olan mikro kodun başlangıç yerini tayin eder. Böylece bir CPU komutunu, bu komutların kullanıcı programındaki bir işlemi uyguladığı biçimde yerine getirmek için bir dizi mikro kod komutları kullanılır. Bir mikrokod komutu CPU'da 64 bit genişliğinde bir yer işgal eder.

    Interpreter: Bir bilgisayar dili ile yazılmış programı okuyan, tercüme eden ve işleten program. Öte taraftan COMPILER, programı okuyup işletiminden önce tercüme eden programdır.

    SGML: Diğer yapısal döküman dillerinin tanımlanmasında kullanılan bir dil. Mesela; HTML, SGML kullanılarak tanımlanmıştır.Resmin hesaplanması sırasında kamera önce ışığın olduğu yere çevrilir ve bir gölge yaratması gereken obje oradan hesaplanır. Sonra da gölge simüle edilir.

    MPEG: Hareketli görüntüleri sıkıştırmada kullanılan standart bir yöntem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü