Eğitim Sitesi

Briz Perde Nedir? Briz Perde Hakkında Kısaca Bilgi

Briz Perde Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Briz Perde:

Hareketli kanatlarda metal veya ahşap çubuk üzerine uygulanan perde türü. Tül veya kumaşlar bu çubuklar üzerine büzdürülerek takılır ve doğal bir görüntü sağlanmış olur.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Oran: 1- Bir yapının çeşitli parçalarının birbiri ile yapının bütünlüğünde oluşturdukları uyumlu ölçü ilişkileri. 2- Bir nesnenin ebatlarının, diğer nesnelere olan ilişkisidir. Örneğin bir mekandaki pencerenin ölçülerinin uygun olup olmadığı, içinde bulunduğu odanın boyutları baz alarak hesaplanır. En iyi oran, tüm nesnelerin içinde bulunduğu mekanın boyutları ve nesnelerin ebatlarının birbirlerine olan boyutları ile doğru orantılı olduğunda sağlanır. Bu tarz teknik bilgiler gözünüzü korkutmasın. Hatırlamanız gereken, bir mekanı veya odayı dekore ederken, nesnelerin birbirileriyle ve bütün olarak orantılarının göze hitap ediyor olmasıdır.

    Ayvan (Eyvan): 1- Eski evlerde, özellikle Güneydoğu Anadolu evlerinde avluya bakan yüzü açık, yüksekçe döşemeli, dikdörtgen planlı hacim. Ayvanlar genellikle bir beşik tonozla örtülü olup ortalarında küçük bir havuz bulunur. 2- Köşk.

    Nötr: Yansız, tarafsız.

    Bindirme Boyu: Betonarme elemanların yapımı aşamasında belirli boydaki çelik çubuklarının devamındaki diğer çelik çubukları ile temas ettikleri bölgenin uzunluğu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü