Eğitim Sitesi

Bluetooth Nedir? Bluetooth Hakkında Kısaca Bilgi

Bluetooth Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:

Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkan veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bluetooth:

Mobil telefonların, bilgisayarların ve diğer mobil cihazların birbirleriyle, ev ve iş yerlerindeki kısa dalga kablosuz bağlantıları kullanan telefon ve bilgisayarlarla kolaylıkla bağlantı kurabilmelerini sağlayan donanımdır.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:

Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkân veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip. Yeni çıkan bazı telefonlarda bu menzil 100 metreye kadar çıkmaktadır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Görüntü Oranı (Picture Format): 4:3, 16:9, 14:9 gibi farklı görüntü oranları arasında geçiş yapmanızı sağlar. günümüz ince panel televizyonları 16:9 ekran formatına sahiptir.

    Lilon (Lityum İyon) Pil: Mobil aygıtların çoğunda kullanılan hafif ve şarj edilebilir pil.

    Konveksiyon Isıtma: Konveksiyon fırınlar, sıcak havanın sirkülasyonunu sağlayan dahili fanlarla daha muntazam bir sıcaklık oluşturur. Konveksiyon ısıtma, yiyecekleri daha hızlı ve daha eşit şekilde pişirerek standart fırınlara göre daha iyi sonuçlar verir.

    İzleme Açısı (Viewing Angle): İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 derecedir. LCD'lerin ilk halinde ve diz üstü bilgisayarlarda ekrana hafif eğik açı ile bakılsa görüntü bozulmakta, karanlık görünmektedir. Yıllar içerisinde, düz ekran televizyonlarda izleme açısı oranları ciddi anlamda yükselmiştir. 150 derece ve üzeri izleme açıları bugün kabul edilebilir seviyedir. Daha üst düzeyde ekranlar 170 derece izleme açısına kadar çıkmış durumdadırlar. Plazma TV'lerde bu oran 175 dereceye kadar çıktı. Bu da onların CRT (tüplü) ekranlarla neredeyse aynı seviyeye eriştikleri anlamına gelmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü