Eğitim Sitesi

Blog Nedir? Blog Hakkında Kısaca Bilgi

Blog Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Blog:

Genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, günlüğe benzer, web tabanlı, kişisel ve/veya bir gruba ait yayınlar.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Blog:

İnternet Günlüğü. Bir sunucunun internetteki adresi.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Kast Ajansı: Bünyesinde bulundurduğu oyuncuları ve/veya figüranları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, tanıtım dosyalarını hazırlayan, sunan ve işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

    IPTV (Internet Protocol Television): Radyo, televizyon yayınları ile isteğe bağlı yayın hizmetlerini genişbant iletim ve erişim teknolojileri kullanarak belli bir hizmet kalitesinde, özel yönetilen bir ağ üzerinden, DVB-IPTV standartlarında abonelere veya izleyicilere, internet protokolü (IP) uygulanarak set üstü cihaz veya bütünleşik TV alıcıları ile alınmasına imkân tanıyan yayın.

    Enstantane Ayarı: Fotoğraf çekilecek ortamdaki ışığın yüksekliğine/düşüklüğüne ve fotoğrafı çekilecek kişi/nesnenin durağanlığına/hareketliliğine göre yapılan, fotoğraf makinesinde diyaframdan geçen ışınların ne kadar süreyle sensörde/ışığa duyarlı yüzeyde kalacağını düzenleyen ayar.

    Program Seti: Program çekimi için gerekli olan teknik donanım ile görsel ve sanatsal unsurlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü