Eğitim Sitesi

Bizote Nedir? Bizote Hakkında Kısaca Bilgi

Bizote Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bizote:

Kenarı traşlı cam veya ayna.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çelik Bağlantı Elemanları: Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbiriyle çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçlar: Bulonlar/Civatalar: Sökülebilen birleşim araçlarıdır. Kaynak: Çelik yapılarda ergitme yöntemiyle yapılan kaynaklı birleşimlerdir. Perçin: Konstrüksiyon için: Birleştirilecek çelik konstrüksiyon elemanlar, üzerlerinde açılan deliklerin perçin ile doldurulması ve perçin başlarının dövülmesi ile bağlanır. Kaplama yapmak için: Panel kaplama ürünleri küçük perçinler kullanılarak birbirlerine bağlanır. Vidalar: Çatı kaplama panelleri aşıklara veya birbirlerine matkap uçlu vidalar ile bağlanır.

    Çekiç: Çivi çakma, çivi sökme gibi işlerde kullanılan metal dipli aletlerdir. Çivi çakmanın dışında, keski, rende tığı, parçaları birbirine vurarak yaklaştırma gibi vurma işlerinde de kullanılır. Çekiç genel olarak, gövde ve sap olmak üzere iki bölümden oluşur.

    Sehpa: Üstüne bir şey koymaya yarayan ayaklı destek, çatkı; küçük masa.

    Isı Yalıtım Malzemeleri: Isı iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ısı yalıtım malzemesi olarak tanımlanır. - Mineral lifli ısı yalıtımı malzemeleri (Camyünü, Taşyünü vb.) - Mineral ısı yalıtımı malzemeleri (Genleştirilmiş perlit vb.) - Sert plastik köpük ısı yalıtımı malzemeleri (Taneli polistren (EPS), Çekme polistren (XPS), Poliüretan vb.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü