Eğitim Sitesi

Bitki Topluluğu Nedir? Bitki Topluluğu Hakkında Kısaca Bilgi

Bitki Topluluğu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Bitki Topluluğu:

Uyum gösterdikleri belirli bir habitatta beraberce yetişen, birbirleri ve çevreleri arasında karşılıklı ilişkiler bulunan ve çevredekilerden farklı bir bitki örtüsü oluşturan bitki türleri grubudur.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    İklim Sistemi (Climate System): Hava küre (atmosfer), su küre (hidrosfer), buz küre (kırayosfer), taş küre (litosfer) ve yaşam küre (biyosfer) olarak adlandırılan başlıca beş bileşeni bulunan ve bu bileşenler arasındaki karşılıklı etkileşimleri de içeren çok karmaşık bir sistem. İklim sistemi, zaman içinde kendi iç dinamiklerinin etkisiyle ve volkanik püskürmeler, güneş etkinliklerindeki değişimler, atmosferin bileşimindeki değişiklikler ve arazi kullanımı değişiklikleri gibi insanın yol açtığı ışınımsal zorlamalar yüzünden değişime uğrar.

    Mutualizm (İki Taraflı Ortaklık): Karşılıklı fayda esasına dayanan bir yaşama şeklidir. Bu ortaklıktan her iki türde faydalanır. Bu ilişki (+,+) ifadesiyle gösterilir. Liken birliğini bir alg ile basit bir mantar meydana getirir. Alg bu birlik içerisinde üretici olarak görev yapar. Mantara ise su ve mineral temin ederek algin fotosentez yapabilmesini sağlar ve sitemi korur.

    Florigan: Bitkilerin generatif gelişmelerini uyaran ve düzenleyen hormonlara verilen isimdir. Bu hormonlar çeşitli etkenlerle uyarılırlar. Uyarma olmadığında, bitki generatif gelişme dönemine geçemez. Örneğin; serin iklim tahılları vejetatif gelişme devrelerinde belli bir süre, düşük sıcaklıklarla uyarılamazlarsa, generatif devreye geçemezler.

    Su Kültürü: Suyu tatlı ya da tuzlu olan akarsu, çay ve göl gibi ekosistemlerde çeşitli su ürünlerini kapsayan hayvansal üretim ile bazı bitki türlerinin yetiştirildiği sisteme verilen isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü