Eğitim Sitesi

Bilgi Üretimi Nedir? Bilgi Üretimi Hakkında Kısaca Bilgi

Bilgi Üretimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bilgi Üretimi:

Yapılan araştırma ve incelemeler ile eldeki bilgilere yenilerinin eklenmesi işlemi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Akşam Ticaret Lisesi: Ortaokulu bitirdikten sonra çalışmak zorunda kalarak gündüz öğrenimini sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olanları, bir yandan çalıştıkları işlerde bilgi ve başarılarını arttıracak, bir meslek edinmelerini sağlayacak ve bir yandan da yüksek öğrenime hazırlayacak eğitim kurumu.

    Eğitim Enstitüsü (Fakültesi): Ortaokullar ile dengi okullara ve ilköğretmen okullarına öğretmen, uygulama okullarına yönetmen ve ilköğretime denetmen yetiştiren; ilk ve ortaokul öğrenimiyle ilgili sorunlar üzerinde inceleme ve araştırmalar yapan yüksek öğretim kurumu.

    Beslenme Eğitimi: Besin maddelerinin özellikleri, insan vücudunun gelişmesinde yiyeceklerin etkisi ve görevi, yiyecek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, iyi beslenmenin sağlık yönünden önemi, ucuz ve dengeli beslenmenin yolları gibi konular üzerinde duran eğitim dalı.

    Biyoloji: 1. Canlı varlıkların doğma, büyüme ve üreme ile ilgili özelliklerini ve onların yaşayışlarını inceleyen bilim dalı. 2. Orta dereceli okullarda öğrencilere canlı varlıkların yaşayışını, canlılar arasındaki ilişkileri gözlem ve deneylere dayalı olarak öğretmek amacıyla okutulan ders.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü