Eğitim Sitesi

Bilekten Pas Nedir? Bilekten Pas Hakkında Kısaca Bilgi

Bilekten Pas Terimi Hakkında Bilgiler

Hentbol (Eltopu) Terimi Olarak Bilekten Pas:

Kolun önce aşağıya salınıp geriden öne ya da yana çevrilmesi ile verilen hızlı pas.Bu pasta top açılmış parmaklarla sıkıca sarılmış olmalıdır.

 

    Benzer Hentbol (Eltopu) Terimleri

    Düşerek atış: Hentbolda hücum oyuncusunun kale sahasına havadan uzanarak kale atışı sonrası vücudu ile yere temas etmesi ve yuvarlanması hareketidir. Düşerek atış, öne düşerek atış, yana düşerek atış olarak yapılabilir.

    Üç-Üç Bölge Savunması: Üç oyuncunun savunma çizgisinde üç oyuncunun ise biraz daha önde olduğu savunma çeşidi.

    Yana Bükülü Atış: Genellikle kanatlardan yapılan ve düşmeyle sonuçlanan, topun baş arkasından bükülü kolun aksi yönünden eli terk ettiği hücum atışı.

    Hentbol: Yedi oyuncudan kurulu iki takım arasında topla oynanan oyun. Oyunun amacı, topu elle karşı takımın kalesinden içeri sokmaktır. Hentbolda oyuncular topu elle tutabilir, yumruklayabilir ya da atabilir. Topa vücudun dizden aşağı herhangi bir bölümüyle dokunmak yasaktır. Yalnızca kalecilerin topa ayakla temas etmesine izin verilir. Bir hentbol karşılaşması 30′ar dakikalık iki devre hâlinde oynanır. Elinde topla üç adımdan fazla yürümek, topu yere sektirmeden üç saniyeden fazla durmak kural dışıdır. Kural dışı davranışlar serbest atışla cezalandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hentbol (Eltopu) Terimleri Sözlüğü