Eğitim Sitesi

Beyin Göçü Nedir? Beyin Göçü Hakkında Kısaca Bilgi

Beyin Göçü Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Beyin Göçü:

Yetişmiş, nitelikli ve eğitimli nüfusun daha iyi çalışma ve yaşama koşulları nedeniyle diğer ülkelere göç etmesidir. Örneğin bir Türk doktorun İngiltere'de çalışması.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Beyin Göçü:

İleri düzeydeki meslek ve bilim insanlarıyla uzmanların bir başka gelişmiş ülkede çalışmak amacıyla yerleşip kendi ülkelerinden ayrılması.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beyin Göçü:

İleri düzeydeki meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak amacıyla kendi ülkelerinden ayrılması.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Deprem Dalgası: Deprem anında, blokların ani olarak kayması ile deprem dalgaları üretilir ve bunlar kayaçlar içerisinde odaktan çevreye doğru yayılırlar. Deprem dalgaları P, S ve Yüzey Dalgaları(Love, Rayleigh) olarak üç gruba ayrılır.

    Rezerv: 1- Yeraltında bulunan sıvı, gaz ve katı yakıt, mineral ve doğal kaynakların kullanılabilir potansiyeli. 2- Yatağında veya havzasında bulunduğu bilinen, ancak henüz çıkarılmamış ve işlenmemiş maden cevherleridir.

    Doğu: Doğu, dört ana yönden biri. Güneşin sabah doğduğu yön. Güneşin doğduğu yön olmasına atfen "doğmak" eyleminin kökünden türetilmiştir. Batı-doğu arasındaki düz bir çizgi; kuzey-güney doğrultusundaki çizgiyi dik keser. Coğrafya kurallarına göre, coğrafi haritalarda doğu yönü daima sağ yandadır. eski dilde: şark

    İç Göç: İktisadi, siyasi veya sosyal nedenlerle ülke sınırları içerisinde bir bölge ya da kesimden başka bir bölgeye ya da kesime doğru gerçekleşen nüfus hareketleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü