Eğitim Sitesi

Beslenme Nedir? Beslenme Hakkında Kısaca Bilgi

Beslenme Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Beslenme:

Vücut için gerekli besin maddelerini alma.

 

Biyoloji Terimi Olarak Beslenme:

Besin maddelerinin hücre ve vücutta kullanılmasına beslenme denir.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Beslenme:

Canlıların vücut için gerekli tüm besin öğelerini, gereksinimi karşılayacak miktar ve kalitede, düzenli ve sürekli olarak gövdeye almak.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Beslenme:

Sağlıklı yaşamak için gerekli olan besin maddelerinin vücuda alınmasıdır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Beslenme:

İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin ögelerini yeterli miktarda alıp vücutta kullanması.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Beyan: Bildirme, açıklama.

    Alerjik: Alerji ile ilgili olan.

    Tıp: Hastalıkları iyileştirmek, hafifletmek veya önlemek amacıyla başvurulan teknik ve bilimsel çalışmaların tümü.

    Araç Muayene İstasyonu: Araçların niteliklerini tespit ve kontrol edebilecek cihaz ve personeli bulunan ve teknik kontrolü yapılan yerdir. Araçların Muayenesi; HUSUSİ (BİNEK) OTOMOBİLLER VE HER TÜRLÜ RÖMORKLARI; Hususi yani binek otomobiller ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir. Yani ticari olmayan hususi otomobiller 0 km ise ilk muayenesi 3 yıl sonra yapılır. Üç yıl sonunda ise her iki yılda bir muayenesi yapılması zorunludur. RESMİ OTOMOBİLLER VE HER TÜRLÜ RÖMORKLARI; Resmi otomobiller ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir. KAMYON, KAMYONET, MİNİBÜS, OTOBÜS VB. TİCARİ TAŞITLAR; Diğer bütün motorlu araçlar ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk bir yaş ve sonrası yılda bir muayene edilmelidir. (Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dâhildir.) Not: Kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, çekici türü ticari taşıtlar "0" (sıfır) km olsalar bile ilk bir yıl sonunda muayene edilmesi zorunlu olup bu araçların her yıl muayene ettirilmesi zorunludur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü