Eğitim Sitesi

Baz Yük Kapasitesi (Based load capacity) Nedir? Baz Yük Kapasitesi (Based load capacity) Hakkında Kısaca Bilgi

Baz Yük Kapasitesi (Based load capacity) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Baz Yük Kapasitesi (Based load capacity):

Baz yükü karşılamak için gereken enerji kapasitesi.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İletim ve Dağıtım Kayıpları: Özellikle elektrik, gaz ve ısıtma şebekelerinde iletimde ve dağıtımda kullanma noktalarına kadar olan kayıplardır. Not 1: Transformatörlerdeki kayıplar iletim ve dağıtım kayıpları kapsamında değerlendirilir. Not 2: Bazı durumlarda, gaz dağıtımında özellikle doğalgaz dağıtım kayıpları, istatistik farklarına dahildir. Not 3: Genellikle bu tür kayıp hesapları şebeke biçimindeki enerji tesisleri için yapılmakla birlikte, konteynerlerle teslim edilen katı, sıvı ve gaz yakıtlar için de geçerlidir.

    Ortak Birim: Çeşitli enerji biçimleri için kullanılan belirli birimlerin dönüştürüldüğü birimdir. SI sistemine göre geçerli birim Joule'dur. Bununla birlikte SI sistemi dışı birtakım konvansiyonel birimler çokça kullanılmaktadır. Bunlar çevirme katsayılarına bağlı olarak global bilançolarda çeşitli enerji miktarlarını toplama olanağını vermektedir. En çok kullanılan "Tavsiye Edilen Birimler" : "tek" (Ton Eşdeğeri Kömür) ve "tep" (Ton Eşdeğeri Petrol) dur. Burada SI Sistemine girmemekle birlikte "kilokalori" ve Btu (British Thermal Unit) gibi birimler de kullanılmaktadır. (Dünya Enerji Konferansı tavsiyelerine bakınız) Not: "Tavsiye Edilen Birimlerin"in kullanımı, özellikle kömür ya da petrole dayalı enerji sistemlerinin yapısını yansıtmaktadır. Bunlar genellikle Joule ya da kalori gibi enerji birimleriyle tanımlanmaktadır.

    Tablocu: Trafo Merkezleri ile bazı Santrallarda bulunan ve işletme şartlarını göz önünde tutarak, ilgili talimatlara ve Yük Dağıtım Merkezleri'nin isteklerine uygun manevra yapan ve enerjinin kalitesini kontrol ederek gerektiğinde Yük Dağıtım Kontrol Merkezlerini uyaran kimsedir.

    Su Tutma Sınırı: Serbest akarsuyun tutulmaya başlandığı noktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü