Eğitim Sitesi

Baz Yük (Based load ) Nedir? Baz Yük (Based load ) Hakkında Kısaca Bilgi

Baz Yük (Based load ) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Baz Yük (Based load ):

Bir zaman periyodu boyunca en düşük yük.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enerji (Energy): 1- Enerji, iş yapabilme kabiliyetidir. Elektrik enerjisi, atom enerjisi nükleer enerji), ısı enerjisi, termal enerji, hidrolik enerji, enerji çeşitlerinden bazılarıdır. 2- Bir zaman süresinde kullanılan güç toplamı P x t

    Süperiletken: Direnci ihmal edilebilir düzeyde olan (teorik olarak dirençsiz) iletkendir. Not: Günümüzde teknolojik olanaklarla süperiletkenlik, bir metalin sıcaklığının oda sıcaklığından çok düşük değerlere düşürülmesiyle direnci son derece azaltılarak elde edilebilmektedir. Bazı metaller için, elektrik dirençlerinin o sıcaklık altına inildiğinde sıfıra yaklaştığı kritik sıcaklık dereceleri belirlenmiştir. Bu durumda bu metal süperiletken olmaktadır. Elektromekanik endüstrisinde süperiletken kullanımıyla tesis boyutlarının önemli ölçüde azaltılması olanağı elde edilebilir.

    Maliyete Esas Üretim: Net üretimdir. Yani ivme veren kuvvet, yardımcılar, yardımcı üretim yerleri, yardımcı servisler tüketimleri ile santral genel kayıpları toplamının; Genel toplam üretimden çıkarılmasından elde edilen değerdir.

    Temin Güvenliği: Belli ekonomik koşullarda talep edilen miktar ve kalitede enerjinin güvenilir biçimde teminidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü