Eğitim Sitesi

Başkapı Kethüdası Nedir? Başkapı Kethüdası Hakkında Kısaca Bilgi

Başkapı Kethüdası Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Başkapı Kethüdası:

Suçluları yakalamak, idam edilmeleri gereken varsa onları idam etmekle görevli kethüdaların başı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Görenek: Bir şeyi, başka türlüsünü, daha kolayını, daha işe yararını, ya da yararlısını düşünmeksizin, atalardan dedelerden görülegeldiği gibi yapma alışkanlığına denir.

    Tekfur: Bizans İmparatorluğu zamanında vali düzeyinde olan yöneticilerle Anadolu ve Rumeli'deki Hristiyan beylerine verilen genel ad.

    Uygarlık Tarihi: Toplumların yaşamlarını her yönüyle inceleyen bilim dalıdır. Bütün ulusların meydana getirdikleri uygarlık eserlerini, kültür ve medeniyet ürünlerini inceler. Örneğin : Çin Uygarlığı, İslam Uygarlığı vb. Uygarlık tarihini oluşturan kültür tarihleri; Felsefe Tarihi Dinler Tarihi Ekonomi Tarihi Siyaset Tarihi Edebiyat Tarihi Bilim Tarihi Mimarlık Tarihi Askeri Tarih Uygarlık ; - Bir ülke veya toplumun maddi ve manevi varlıklarının; bilim, sanat, düşünce ve teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. - Uygarlık ve medeniyet çoğu zaman aynı anlamda kullanılır. - Uygarlığın, Batı uygarlığı, İslam uygarlığı, Hint uygarlığı vb. şeklinde sınıflandırılmasının temelinde söz konusu toplumların yaşam tarzı, inanış ve gelenekleri vardır.

    İçtima: Toplanma, toplantı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü