Eğitim Sitesi

Basit Getiri Oranı Nedir? Basit Getiri Oranı Hakkında Kısaca Bilgi

Basit Getiri Oranı Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Basit Getiri Oranı:

Basit kârlılık oranı da denilen basit getiri oranı, yatırım önerilerinin değerlendirilmesinde kullanılan en kolay ve pratik yöntemdir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Commercial Rate: Otelin bir şirket (ya da devamlı ve büyük hacimde müşteri olan bir kuruluş) arasında, üzerinde anlaşmaya varılan özel bir fiyat.

    Seyahat Danışma El Kitabı: Çok geniş ve kapsamlı bir belgedir. İçindeki bilgiler günü gününe takip edilir. Aylık olan bu yayın dünyadaki 200 ülke hakkında bilgiler verir. Yolcular için gerekli belgeler, sağlık, gümrük kanunları ve döviz konusunda gerekli açıklamalar da vardır.

    Gantt Şeması: Turizm yatırım projelerinin önceden öngörülen sürede ve maliyet tutarı içinde gerçekleştirilmesinde, iş akışlarının ve gelişmelerin şematik olarak gösterilmesinde kullanılan planlama ve programlama yöntemlerinden biri. Zaman-çizgisi veya kilometre-taşı şeması, çubuk şeması adı da verilen Gantt Şeması yönteminde, proje çeşitli aşamalara bölünmekte, aşamaların içerdiği faaliyetlerin özellikleri ve diğer faaliyetlerle bağlantıları göz önünde tutularak bir zaman cetveli üzerinde gösterilmektedir. Böylece hangi faaliyetin ne zaman başlayıp ne zaman biteceği açıkça görülebilmekte ve buna bakarak gerekli denetimler yapılmaktadır.

    Master Folio: Gruplar için kullanılan, tek kişi ya da kuruluş tarafından ödenecek hesapların toplandığı folio'dur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü