Eğitim Sitesi

Baraj Nedir? Baraj Hakkında Kısaca Bilgi

Baraj Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Baraj:

Sudan çeşitli şekilde yararlanmak ve su taşkınlıklarını önlemek için yapılan, gerisinde su toplayan büyük duvar. (Örnek: Keban Barajı).

 

Coğrafya Terimi Olarak Baraj:

Suyun doğal akışına engel oluşturarak bir nehrin ya da akarsuyun akış yönünü denetlemeye yönelik duvar, kıyı ya da başka tür bir yapı. Baraj suyu toplamak, sulama ve elektrik üretmek amacıyla yapılır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Baraj:

Suyu toplama, sulama ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla akarsu üzerine yapılan bent.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tutum: Giderin gelirden fazla olmaması için çalışma ve harcamaları kısma.

    Oksijen: Hidrojenle birleşerek suyu oluşturan, rengi, kokusu ve tadı olmayan bir gaz.

    Coğrafya: İnsanın içinde yaşadığı çevrenin doğal özelliklerini, insan ile doğal çevre etkileşimini konu edinen sosyal bilimler dalıdır.  Coğrafyanın konusu yeryüzüdür, İnsanlar ve diğer canlılar, yeryüzü dediğimiz doğal çevrede yaşarlar. İnsanlar yaşadıkları çevreden etkilenirler. Ancak uygarlık seviyesi yükseldikçe doğal ortamı etkilemeye, daha uygun hayat şartları elde edebilmek için çevrelerini değiştirmeye çalışırlar. Coğrafya bu bilgilerle insanların yaşamlarını nasıl sürdürmeleri gerektiği konusunda yardımcı olur. Coğrafya ile uğraşan bilim insanları çevre bilinci yüksek ve doğal çevrelerine karşı duyarlı kimselerdir.

    Harita: Coğrafya, tarih, dil, nüfus vb. konularda ilgili yeryüzünün veya bir parçasının kuşbakışı olarak , belli bir orana göre küçültülerek düzlem üzerine çizilen taslağı. Örnek: Türkiye fiziki haritası. Bir Çizimin Harita Olabilmesi İçin; 1. Belli bir oranda küçültülmüş olmalı (Ölçek Olmalı) 2. Kuşbakışı görünüşü ile çizilmiş olmalı 3. Bir düzlem üzerine aktarılmış olmalı

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü