Eğitim Sitesi

Bar Nedir? Bar Hakkında Kısaca Bilgi

Bar Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bar:

Müşterilerin tezgah önünde ayakta durarak veya yüksekçe bir tabure üzerinde oturarak içki içip, dans edebildikleri eğlence yeri.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Bar:

Hava basınç birimi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bar:

Her çeşit alkollü ve alkolsüz içkilerin alındığı, hafif yiyeceklerin sunulduğu çeşitli büyüklükteki yer.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Bar:

Dansçıların çalıştıkları stüdyonun duvarını çevreleyen ve dansçıların hareket ederken dengelerini sağlamak amacıyla destek aldıkları, yerden ortalama bir metre yükseklikte işlenmiş ahşap tutamak.

 

Halter Terimi Olarak Bar:

Her iki ucunda ağırlıkların birbirine metal bir bağlantı,disk ve kelepçelerden oluşan yarışma aleti.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Çevre Düzeni Planı: Çevre Düzeni Planı, il bütününde ve yerel kalkınma ekseninde hazırlanan; fiziki, sosyal ve ekonomik gelişmeye; ana ulaşım, altyapı, yatırımlar ve yerleşmelere dair genel arazi kullanımı ve gerektiğinde yer seçimine; ve ayrıca, doğal, tarihi ve kültürel kaynakların korunması ve geliştirilmesine dair strateji ve kararların ilgili kanun amacı doğrultusunda belirlenmesi, sürdürülebilir ve planlı bir biçimde gerçekleştirilmesine yönelik, idareler ve disiplinler arası uyumu da sağlayan, uygulama araç ve programlarına sahip kapsamlı rapor ve eklerinden oluşan plandır.

    Pansiyon: Konaklama tesisi olarak planlanıp inşa edilmiş olan, yönetimi basit, müşteriye yeme-içme hizmeti veren veya müşterilerin kendi yemeklerini bizzat hazırlayabilme imkanı olan konaklama tesisleri.

    Tutanak: Herhangi bir olayın ortaya çıkışını, sonucunu olay anında ya da olaydan hemen sonrasında olanları anlatmak için yazılan yazılar.

    Banliyö: Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan ve yaşayışına katılan yerleşme. Büyük bir kentin yakın çevresi, yöre, dolay.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü