Eğitim Sitesi

Ball Lost / Lost Ball Nedir? Ball Lost / Lost Ball Hakkında Kısaca Bilgi

Ball Lost / Lost Ball Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Ball Lost / Lost Ball:

Kaybolan top. Top aşağıdaki durumlarda kaybolmuş sayılır. Topun, oyuncu, ortağı ya da caddie'leri tarafında düştüğü yerde aranmaya başlanmasından itibaren 5 dakika içinde bulunmaması ya da oyuncu tarafından kendi topu olarak teşhis edilememesi, Oyuncunun ilk vurduğu topu henüz aramadan kuralların tanıdığı hakka dayanarak diğer bir topu oyuna sokması, Oyuncunun ilk attığı topunun bulunması muhtemel olan yerden ya da bu yerden çukura daha yakın bir noktadan geçici bir topla oynanması ve böylece bu topun oynanan top durumuna girmesi.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Intended Line / Target Line: Oyuncunun vuruştan sonra topun gitmesini istediği doğrultudur.

    Rub Of The Gren: Oyun olasılıkları; topun hareket halindeyken, oyun dışı etkenler tarafından kazara yönünden saptırılması ya da durdurulmasıdır. Bazen iyi bazen de kötü olur.

    Dormie: Macthplay'de kullanılan ve bir oyuncunun çok fazla puan toplayıp yenilemez hale gelmesini anlatan bir terimdir. Kazandığı çukur sayısı, oynanacak çukur sayısından daha fazla anlamına gelir.

    Durchschwung (Almanca): Backswing'den sonra topa vuruş yapılan swıng'in ikinci bölümüdür. İngilizce de forwardswıng ya da downswıng deyimlerinin karşıtıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü