Eğitim Sitesi

Baharat Yolu Nedir? Baharat Yolu Hakkında Kısaca Bilgi

Baharat Yolu Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Baharat Yolu:

Hindistan'dan başlayarak İran Körfezi ve Irak üzerinden Suriye limanlarına veya Kızıldeniz yoluyla Süveyş ve Mısır'a kadar ulaşan yoldur. Uzak Doğu ile yapılan ticaret, Venedik ve Mısırlıların elinde bulunuyordu.

- Osmanlı İpek ve Baharat yoluna hâkim olunca Avrupalılar yeni ticaret yolları aradılar. Ve Coğrafi Keşifler sonunda Hint Deniz Yolunu buldular. Bu ticaret yolarlının önemi azalmaya başladı.

 

Tarih Terimi Olarak Baharat Yolu:

Ümit Burnu'nun bulunmasına kadar yoğun olarak kullanılan geleneksel kervan ticaret yoludur. Hindistan'dan yüklenen özellikle baharat gibi ürünler İran körfezi ya da Kızıldeniz yoluyla Suriye ve Mısır üzerinden Avrupa'ya gönderilirdi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Arkeoloji: Kazı bilimidir, uzak ya da yakın geçmişte yaşamış insan topluluklarının ve onların oluşturdukları siyasi ve sosyal yapıların ve tüm maddi kültür varlıklarının ortaya çıkarılıp incelenmesi ve insanlığın yararına sunulmasını amaçlayan bir bilim dalıdır.  Bu kazıların yapıldığı alanlara turist akını olmakta ve milli gelire katkı sağlamaktadır.

    Duygu: İnsanı insan yapan izlenim ve düşünceler.

    Öşüriye: Fethedilmeden önce de Müslüman'ın elinde olan arazidir. Böyle topraklardan öşür vergisi alınırdı.

    Güney Kutup Noktası: Dünya'nın şeklinden dolayı Ekvator'dan kutuplara doğru gidildikçe paralellerin boyları kısalır ve kutuplarda nokta şeklini alır. Nokta halini alan paralellerden kuzey yarım küredekine Kuzey Kutup Noktası, güney yarım küredekine Güney Kutup Noktası denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü