Eğitim Sitesi

Baharat Yolu Nedir? Baharat Yolu Hakkında Kısaca Bilgi

Baharat Yolu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Baharat Yolu:

Ümit Burnu'nun bulunmasına kadar yoğun olarak kullanılan geleneksel kervan ticaret yoludur. Hindistan'dan yüklenen özellikle baharat gibi ürünler İran körfezi ya da Kızıldeniz yoluyla Suriye ve Mısır üzerinden Avrupa'ya gönderilirdi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Baharat Yolu:

Hindistan'dan başlayarak İran Körfezi ve Irak üzerinden Suriye limanlarına veya Kızıldeniz yoluyla Süveyş ve Mısır'a kadar ulaşan yoldur. Uzak Doğu ile yapılan ticaret, Venedik ve Mısırlıların elinde bulunuyordu.

- Osmanlı İpek ve Baharat yoluna hâkim olunca Avrupalılar yeni ticaret yolları aradılar. Ve Coğrafi Keşifler sonunda Hint Deniz Yolunu buldular. Bu ticaret yolarlının önemi azalmaya başladı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İntizar: 1- Bekleme, gözleme. 2- Beddua, ilenme.

    Niyabeti Saltanat Divanı: Türkiye Selçuklu Devleti'ndeki bu divanda kendisine güvenilen devlet adamları ve komutanlar bulunuyordu. Divan'daki bu görevlilere naip denirdi. Hükümdar başkentte bulunmadığında ona ait devlet işlerini yürütür ve hükümdara vekalet ederdi.

    Müneccim: 1- Yıldızların durumlarından ve hareketlerinden anlam çıkararak falcılık yapan kimselere denir. 2- Yıldızlar (Astronomi) ilmiyle uğraşan ve ondan geleceğe dair hükümler çıkaran kimse.

    Politika (Siyasa): Yol, yöntem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü