Eğitim Sitesi

Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA) Nedir? Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA) Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA):

Yeni kullanıcılar tarafından, Tesis ve Teçhizatlarının İletim Sistemine Bağlanmasından önce, ana bağlantı ve sistem kullanım anlaşmasıyla birlikte imzalamış olması gereken anlaşma. İletim Sistemine bağlantının sağlanmasından sonra, bu anlaşma, tarafların davranışlarında belirleyici olur.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Tarife Ölçümleri: Belirli bir Bağlantı noktası ya da Büyük Ölçekli Besleme Noktasındaki ya da bu noktalardan biri ile ilgili Aktif Enerji ya da Reaktif ölçüm cihazlarını meydana getiren sayaçlar, ilgili AT ve GT'ler, sayaçları koruma cihazları, veri toplama kabloları ve diğer cihazlar ya da bunların bir kısmı ile tarifeye tabi müşterilerin kullanımlarını belirleme amacı ile yapılan ölçüm.

    Şebeke Konfigürasyonu: Bir şebekenin branşmanlarının düzenlenmesi ve bağlantı durumuna göre değişik şebeke konfigürasyonları söz konusudur. Dallı (radyal) şebekelerde branşmanlar bir besleme noktasından çıkar ve besleme yalnız bir uçtan yapılır. Ring şebekelerde iletkenler kapalı bir halka oluşturur. Ağ (gözlü) şebekelerde ise iletkenler birçok noktadan birbirine bağlıdır ve besleme birden fazla noktadan yapılabilir.

    Yapım Süresi (Teslim Süresi): Bir enerji tesisinin sipariş tarihi (ya da belirtilen bir tarih-şantiyede faaliyetin başlatılması gibi) ile sözleşme uyarınca tesisin ilk ünitesinin sevki ya da kabulü tarihi arasında geçen süredir.

    Enerji Yoğunluğu: GSMH başına tüketilen enerji.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü