Eğitim Sitesi

Bağlantı Noktası (BN) Nedir? Bağlantı Noktası (BN) Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlantı Noktası (BN) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Bağlantı Noktası (BN):

İletim Sistemindeki, bir Enerji Üreticisi, Doğrudan Bağlı bir Müşteri, bir İletim Hizmeti Sağlayıcısı, ya da diğer benzer Kullanıcıların Şebekelerini, Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmaları uyarınca iletim sistemine bağladıkları saha ya da düğüm noktası.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Programlı İşletme Dışı Kalma Süresi: Bir enerji tesisinin ya da bir bölümünün bakım programı uyarınca işletme dışı bırakıldığı süredir.

    Tarife Ölçümleri: Belirli bir Bağlantı noktası ya da Büyük Ölçekli Besleme Noktasındaki ya da bu noktalardan biri ile ilgili Aktif Enerji ya da Reaktif ölçüm cihazlarını meydana getiren sayaçlar, ilgili AT ve GT'ler, sayaçları koruma cihazları, veri toplama kabloları ve diğer cihazlar ya da bunların bir kısmı ile tarifeye tabi müşterilerin kullanımlarını belirleme amacı ile yapılan ölçüm.

    En Düşük Maliyeti Üreticiden Başlayan Sıra: MAMS ve/veya ESİ tarafından, üretim programlama sürecinde esas alınan, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmek üzere bir araya getirilen Üretim Gruplarının işletme amaçlı programlamasında izlenen, düşük maliyet esaslı sıra.Bu sıralama uyarınca, en düşük maliyetli MYD dahil Üretim Grubu ilk önce çalışmak üzere programlanır.

    Senkronize Olma: Bir Üretim Grubu, ya da çalışır durumda Üretim Grubunun (Gruplarının) bağlı bulunduğu bir şebekenin, diğer bir Şebeke ya da Enerji Sisteminin baralara bağlanmış ve böylece bu Şebekenin Frekansının ve faz ilişkilerinin bağlantı noktasında bağlandığı Şebeke ya da Enerji Sisteminin (duruma göre) Frakansı ve faz ilişkileri ile aynı olması (işletme toleransları dahilinde) durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü