Eğitim Sitesi

Bachelor of Science(BS, BSc) Nedir? Bachelor of Science(BS, BSc) Hakkında Kısaca Bilgi

Bachelor of Science(BS, BSc) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Bachelor of Science(BS, BSc):

Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Burs: 1- Bir yükseköğretim kurumunda okumaya hak kazanmış başarılı ve/veya ihtiyaç sahibi öğrencilere, devlet kurumları, özel şirketler, dernekler, vakıflar tarafından verilen karşılıksız paradır. 2- Üniversite öğrencilerinden ihtiyacı olanlara ya da başarılı öğrencilere çeşitli kurum, kuruluş ya da kişiler tarafından verilen karşılıksız eğitim yardımlarıdır. Üniversitenin bulunduğu illerde burs imkanları bulunduğu gibi, Türkiye genelinde burs veren yerler de bulunmaktadır. Bunlardan başbakanlık bursu en çok bilinenlerdendir. Burslar geri ödemesizdir.

    Katkı Kredisi(Harç): Katkı kredisinde, öğrenim kredisinden farklı olarak öğrenciye nakit para ödenmez, ancak öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu dönemlik harç miktarı devlet tarafından karşılanır. Öğrenci mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler şeklinde borcunu öder.

    Dekan: Üniversitelerde sadece bir fakültenin yönetiminden sorumlu profesör.(ÖR: Mühendislik Fakültesi Dekanı)

    Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği): Bir öğrencinin üniversite içinde kayıtlı olduğu programdan bir başka programa geçmesi kurum içi yatay geçiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü