Eğitim Sitesi

Azınlık Nedir? Azınlık Hakkında Kısaca Bilgi

Azınlık Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede, dil, din veya soy yönünde farklı olan ve sayıca az olan insanlar topluluğu.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Azınlık:

Geniş toplum kesimlerine karşı sayıca az olmak. Azınlık olma durumu geleneksel sosyoekonomik (çok zenginler ve çok fakirler), kültürel (klasik müzik sevenler), dini (Hıristiyan) vs. olabilir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Azınlık:

Bir toplumda çeşitli özellikleriyle çoğunluktan farklı, bazı haklardan yararlanamayan insanların oluşturduğu toplumsal kategori.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede ayrı soydan veya inançtan olan ve sayıca az bulunan topluluk.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Bataklık: Üstüne basıldığında ya da bir ağırlık geldiğinde içine batabilen, rutubetli ve çamurlaşmış toprak alanlara denir. Bataklığın çevresinde kil vb. su geçirmez katmanlar bulunur. Genellikle bataklıklar sıtma vb. hastalık kaynağıdır. Yerel yönetimler bu nedenle bataklıkları kurutma çalışmaları yaparlar.

    Rafting: Eğim kırıklıklarının fazla olduğu eğimli akarsularda şişme bot ve sallarla yapılan su sporu

    Sıcaklık Terselmesi: 1- Özellikle çukur bölgelerde alçak yerlerin daha yüksek yerlere nazaran soğuk olduğu atmosfer olayı. 2- Yeryüzünden yukarılara doğru havanın soğuması yerine, sıcaklaşma yerlerinin belirmesi olayı.

    Oldukça Şiddetli Deprem: Duvarlarda küçük çatlakların meydana gelmesi, oldukça büyük sıva parçalarının dökülmesi, kiremitlerin kayması, bacalarda çatlakların oluşması ve bazı baca parçalarının aşağıya düşmesiyle tanımlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü