Eğitim Sitesi

Azınlık Nedir? Azınlık Hakkında Kısaca Bilgi

Azınlık Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede, dil, din veya soy yönünde farklı olan ve sayıca az olan insanlar topluluğu.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Azınlık:

Geniş toplum kesimlerine karşı sayıca az olmak. Azınlık olma durumu geleneksel sosyoekonomik (çok zenginler ve çok fakirler), kültürel (klasik müzik sevenler), dini (Hıristiyan) vs. olabilir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Azınlık:

Bir toplumda çeşitli özellikleriyle çoğunluktan farklı, bazı haklardan yararlanamayan insanların oluşturduğu toplumsal kategori.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede ayrı soydan veya inançtan olan ve sayıca az bulunan topluluk.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Heyelan: Toprağın, taşların ve tabakaların bulundukları yerlerden aşağılara doğru kayması ya da düşmesine toprak kayması ve göçmesi denir. Ülkemizde bu olayların tümüne birden heyelan adı verilir. Yerçekimi, yamaç zemin yapısı, eğim ve yağış koşulları heyelana neden olan etmenlerdir. Özellikle eğimli yamaçlar boyunca gevşek bir kütlenin veya killi bir tabaka üzerinde bulunan bir kütlenin topyekün kaymasıdır.

    Yapı Plarformu: Yatay yapıyı oluşturan yer şekillerinden biridir. Kornişleri meydana getiren sert tabakaların her biri, üzerlerinde yer alan yamaçların işlenmesinde yerel ve geçici taban seviyesi rolünü oynar. Yamaçların gerilemesi sırasında sert tabakaların üstlerinde yer alan yumuşak tabakalar zamanla aşınırlar. Dersimiz.com Böylece sert tabakalar yüzeye çıkar ve geniş düzlükler meydana getirir. Bu düzlüklerin her birine sert tabaka yüzeylerine ya da yapıya bağlı olarak oluştukları için yapı platformu adı verilir. Yapı platformları bu özellikleriyle aşınım yüzeylerinden ayrılırlar.

    Terra-Rossa: Kırmızı renkli Akdeniz toprağıdır. Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde ve kalkerler üzerinde oluşur. Sıcaklık etkisi ile oksitlenmiş olduğu için kırmızı renklidir.

    Litoloji: Taşların fiziksel, kimyasal ve dokusal özelliklerini inceleyen bilim dalı. Ayrıca bir bölgedeki hakim kayaç ve tabaka yapısına verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü