Eğitim Sitesi

Ayvan (Eyvan) Nedir? Ayvan (Eyvan) Hakkında Kısaca Bilgi

Ayvan (Eyvan) Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ayvan (Eyvan):

1- Eski evlerde, özellikle Güneydoğu Anadolu evlerinde avluya bakan yüzü açık, yüksekçe döşemeli, dikdörtgen planlı hacim. Ayvanlar genellikle bir beşik tonozla örtülü olup ortalarında küçük bir havuz bulunur.

2- Köşk.

 

İnşaat Terimi Olarak Ayvan (Eyvan):

1.Eski evlerde, özellikle Güneydoğu Anadolu evlerinde avluya bakan yüzü açık, yüksekçe döşemeli, dikdörtgen planlı hacim. Ayvanlar genellikle bir beşik tonozla örtülü olup ortalarında küçük bir havuz bulunur.

2. Köşk.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Bingi (Küresel Bingi): 1- Sivri tonoz kaburgalarının arasını dolduran küresel üçgen parçalardan her biri. 2- Bir kubbeyi taşıyan kemerlerin arasında yer alan ve kare plandan yuvarlak plana geçişi sağlayan küresel üçgen, pandantif.

    Havlupan: Banyo ısıtmasında özellikle şık tasarımlarıyla ve havluları asıp kurutabilme özellikleri nedeniyle tercih edilen panel radyatörlerdir.

    Kompakt Duş Sistemi: Duş teknesi, duş kabini ve masajlı duş sistemini bir arada sunan çözümdür. İç duvarlar da özel malzemeden oluşmakta ve jetler içermektedir. Buhar banyolu (sauna/hamam) ve buhar banyosuz modelleri vardır. Buhar banyolu modellerde, buhar jeneratörü kullanılmaktadır.

    Yüksük: Mobilyada vida başlarını örtmek için kullanılan yüksük biçiminde maden parça.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü