Eğitim Sitesi

Ayırma Gücü Nedir? Ayırma Gücü Hakkında Kısaca Bilgi

Ayırma Gücü Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Ayırma Gücü:

Bir teleskopun yakın yıldızları ayırma gücü, veya gökcisimlerinin ince detaylarını görme yeteneği.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Ayırma Gücü:

Analog fotoğraflarda ayırt edilebilecek nesne büyüklüğü ile ilgili ve 1 mm deki ayırt edilebilen çizgi çifti ile tanımlanan özellik, bir tür çözünürlük.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ayırma Gücü:

Bir test maddesinin, kimi özellikleri bakımından kişiler arasında ayırım yapabilme niteliği.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Gök Ada: Milyonlarca yıldızdan yıldız kümelerinden, bulutsu ve gaz bulutlarından oluşmuş, Samanyolu gibi bağımsız uzay adası.

    Uzaktan Algılama Uyduları: Uzaktan algılama uyduları, önemli kaynakların ve olayların uzaydan görüntülenmesinde kullanılır. Örneğin hayvan göçlerinin izlenmesinde, maden yataklarının tespitinde, hava koşullarından zarar gören tarım ürünlerinin ya da ormanların hangi hızla azaldığının belirlenmesinde kullanılabilir. Uzaktan algılama çevremizin belli bir uzaklıktan incelenmesi ve ölçülmesidir.

    Anka: Bir takımyıldızın adı.

    Ay Tutulması: Ay, Dünya etrafındaki yörüngesinde dolanırken uygun koşullar sağlandığında, Dünya'nın arkasında kalır ve Güneş ışınları Dünya'nın engellemesi nedeniyle Ay yüzeyine düşemez. Bu durumda karanlıkta kalan Ay kısa süreli de olsa Dünya'dan görülemez olur. Bu olaya ay tutulması adı verilir. Ay tutulmaları ancak dolunay evrelerinde olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü