Eğitim Sitesi

Away Nedir? Away Hakkında Kısaca Bilgi

Away Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Away:

Oynanan çukurda topu bayrak direğine en uzak olan oyuncuya verilen isimdir. Oyunun devamında ilk vuruşu bu oyuncu yapar. Diğerleri de uzaklık derecelerine göre vuruş sıralarını alırlar.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Metal Wood: Eskiden beri bilinen ve baş kısmı tahta ve plastikten yapılmış klasik wood lar yerine, son zamanlarda hafif metallerden yapılmış wood lara bırakmıştır. Bunların açı derecelerine göre yedi değişik tipi vardır.

    Kweek Grass: Güney Afrika kökenli yeşil bir bitkinin adıdır. Golf sahalarında fazla kullanılmayan bu ot türünün üzerinde oyun oynanması oldukça güçtür.

    Throughswing / Follow Though: Swing vuruşunun üç bölümünden sonuncusudur. Swing vuruşunun club ın topa çarptıktan sonra yukarı omuz üstüne doğru kavis yaparak yükselmesi ile son bulan kısmıdır. Follow - though adı da verilir.

    Eqipment: Bir oyuncunun oyun süresince kullandığı, giydiği, yanında götürdüğü ya da taşıttığı malzemelerdir. Bir çukurun oynanışı sırasında, oynanan top ve topun bulunduğu yeri ya da drop edilecek noktayı belirtmeye yarayan ballmarks ya da tee gibi ufak cisimler bu tanımlamanın dışındadır. Oyun araçları tanımlaması motorlu ya da motorsuz golf arabalarını da içerir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü