Eğitim Sitesi

Automatic Volume Leveler (AVL) Nedir? Automatic Volume Leveler (AVL) Hakkında Kısaca Bilgi

Automatic Volume Leveler (AVL) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Automatic Volume Leveler (AVL):

Otomatik Ses Dengeleyici. Farklı televizyon kanalları arasındaki ses seviyelerini dengelemenizi sağlar. Bu sayede anormal ses yükselmeleri ve alçalmalarından minimum düzeyde etkilenilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Favorite Course (Favori Program) Fonksiyonu: Favori kurutma programınızı ezberleyerek aynı programı sadece bir tek düğmeye basarak etkinleştirebilmenizi sağlar.

    Mono/Stereo: Stereo yayın esnasında stereo (çift kanal) ile mono (tek kanal) ses arasında geçiş yapmanıza olanak verir.

    Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution): Bir televizyonun ya da monitörün herhangi bir çevirme işlemine gerek kalmadan desteklediği en yüksek çözünürlüğü anlatmak için kullanılan terimdir. Tanımlı yerleşik çözünürlükten daha düşük ya da yüksek çözünürlükteki resimlerin gösterilmesi için, sinyallerin bir dijital çevirme işleminden geçmesi gerekmektedir. Örneğin, 1080i yerleşik çözünürlüğe sahip bir televizyon, 480p bir resmi düzgün göstermek için gelen resim sinyali bilgisini içindeki video çeviricisinden geçirip yükselttikten sonra gösterir. Eski tip CRT televizyonlar birden çok yerleşik çözünürlüğe sahip olabilirken, düz ekran televizyonların sadece bir yerleşik çözünürlüğü vardır.

    Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü