Eğitim Sitesi

Astronomi Nedir? Astronomi Hakkında Kısaca Bilgi

Astronomi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Astronomi:

Gökbilimi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Astronomi:

Uzay ve uzay cisimlerini, gök cisimlerinin özelliklerini ve birbirleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalı. Gök bilimi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Astronomi:

Gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini, birbirlerine olan uzaklıkların ölçülmesini, bunların fizik ve kimya bakımından yapılarını anlatan bilim, gök bilimi.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Astronomi:

1. Gök cisimlerinin özelliklerini, birbirleriyle ilişkilerini ve gök olaylarını inceleyen bilim dalına astronomi denir.

Astronomi sözcüğü eski Yunancadaki "astron" ve "nomos" sözcüklerinden türetilmiş, "yıldızların yasası" ya da " yıldız bilimi" anlamına gelmektedir. Astronomi bilimi, tarihsel olarak en önce gelişen temel bilimdir. İnsanların gökyüzündeki olayları anlayabilme, güneş tutulması gibi tekrarlayan olayları önceden tahmin edebilmesiyle doğan astronomi bilimi zamanla evrenin yapısını anlayabilme, evrenin nasıl bir geçmişe sahip olduğu ve nasıl bir geleceğe sahip olacağı konusundaki kuvvetli merak ile gelişimini sürdürmüştür.

2. Gök cisimlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri konumlarının hesaplanması gibi konular yanında evrenin yapısı nasıl oluştuğu ve evrimin nasıl olduğu gibi konular ile ilgilenir. Ayrıca; Kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından gök cisimlerini inceler.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Astronomi:

Gök bilimi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Astronomi:

Gök bilim.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Adet-i Ağnam: Hayvancılıkla uğraşanlardan alınan vergidir.

    Mabeyn (Mabeyin): 1- Padişah sarayının selâmlık dairesi için kullanılan deyim. 2- Haremlikle selâmlığı ayıran bölüm. 3- Sarayda mabeyincilerin bulunduğu daire.

    Cariye: 1- Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun edilen, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın. 1847'de çıkarılan bir yasa ile yasaklanmıştır. 2- Savaşta tutsak alınmış ya da para ile satın alınmış kız ve kadın. Bunlar özel bir eğitim görür ve genel hizmetlerde kullanılırlardı.

    Hac: Müslümanlığın beş şartından biri olan, Müslümanlarca zilhicce ayında Mekkede yapılan Kabe'yi ziyaret ve tavaf törenidir. Genelde tek tanrılı dinlerde, kutsal olarak kabul edilen yerler belli zamanlarda bu dinlere inananlar tarafından benzer şekillerde ziyaret edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü