Eğitim Sitesi

Asistan (Araştırma Görevlisi) Nedir? Asistan (Araştırma Görevlisi) Hakkında Kısaca Bilgi

Asistan (Araştırma Görevlisi) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Asistan (Araştırma Görevlisi):

Akademik piramidin ilk basamağında olan yüksek lisans ya da doktora öğrencisi.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yükseköğretim Kurumları: Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunların bünyesinde yer alan fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuvarlar, meslek yüksekokulları ile uygulama ve araştırma merkezleridir. Yüksek teknoloji enstitüsü, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim- öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip bir yükseköğretim kurumudur.

    Final: Yüksek Öğretim Kurumlarında uygulanan dönem sonu sınavı.

    Tez: 1. Yüksek Öğretim Kurumlarında öğrencilerin veya öğretim üyelerinin hazırlayıp, akademisyenlerden oluşan bir heyet önünde savundukları bilimsel esere tez denir. 2. Bilimsel yöntemde belli ön bilgilere dayanılarak, henüz kanıtlanmamış fakat mevcut bilgilerle mantıksal olarak çelişmeyen, bilimsel araştırma sürecinde doğrulanmaya çalışılan düşüncelerdir. 3. Lisans veya master derecesi için bir adayın belirli bir konu üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarını içeren yazılı çalışma.

    Önlisans: 1. Lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan ve genellikle 2 yıllık bir öğretim süresini kapsayan, ara iş gücünü yetiştirmeyi amaçlayan ve ortaöğretimin devamı niteliğindeki yüksek öğretim kurumlarıdır. Çoğu Meslek Yüksek Okulları (MYO) olarak isimlendirilirler ve sınavsız geçiş hakkının bulunduğu okullardır. 2. İki yıl (dört yarı yıl) süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. 3. İki yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü